Boodschappen doen (vind ik NIET leuk)

Voordat ik mijn belevenissen op WordPress ging delen, schreef ik op Facebook. Misschien vind je het leuk om ook deze te lezen. Daarom ‘een oudje’ elke eerste zaterdag van de maand. Veel leesplezier!

boodschappen2

Heerlijk, het is weer weekend! Na 5 dagen werken weer vrije tijd, dus tijd voor leuke dingen.

Nu hou ik van shoppen, maar er is één winkel waar ik een hekel aan heb: DE SUPERMARKT!!!
Te beginnen bij het boodschappenbriefje: vreselijk om te maken! Aangezien ik echt maar 1x per week ga moet ik dus vandaag weten waar we de hele week zin in hebben. Beetje vreemd eigenlijk maar ik weiger meer te gaan.

Voor ons ook geen brood van de bakker, vlees van de slager en groente en fruit van de markt of groenteboer. Alles wordt gekocht bij de AH! Ja, ja, jij zult vast en zeker redenen te over hebben waarom ik dit niet zou moeten doen, maar spaar ze, ik doe het niet anders!

Dus 1x per week laad ik de kar vol, loop ik drie keer heen en weer door de winkel, omdat ik er steeds achter kom dat ik toch weer iets van het briefje vergeten ben en sluit aan bij de kassa. Dan begint het ‘passen en meten’, want zorg maar eens dat alle boodschappen voor één week op die band passen. Stapelen dus! Meestal sluit er ook nog iemand achter me aan met een mandje met 5 dingen en hoor je me zeggen: ‘Ga maar voor hoor, want ik ben nog wel even bezig.’ Behalve wanneer de persoon in kwestie er al vanuit gaat dat ik hem of haar wel voor laat gaan. O nee, dan vertik ik het en doe ik net alsof ik niets in de gaten heb om, wanneer de caissière mijn eerste artikel over de scanner haalt, me om te draaien en te zeggen: ‘Oh, had het maar gezegd, dan had je wel voor kunnen gaan.’
Dan de bonuskaart afgeven en voor de derde keer de boodschappen in de hand nemen (1e keer in de kar, 2e keer uit de kar, 3e keer in de kar en dan ben je nog niet klaar…..4e keer in de auto pfff…).
Met een geordende krat en tas (NOT!!) loop ik dan naar buiten nadat ik de kassabon gecontroleerd heb. Nou ja, ik kijk of de bonusartikelen kloppen, maar weet vaak niet eens meer welke dat dan zijn.
Op de parkeerplaats de zware kar richting auto manoeuvreren en heel goed opletten dat de kar de auto niet raakt tijdens het inladen. Dit laatste lukt helaas niet altijd (sorry schatje…..).
Als ik dan in de auto zit ben ik altijd blij dat ik er weer voor een week vanaf ben. Alhoewel……de 5e en 6e keer komen er nog aan: boodschappen uit de auto laden en vanuit de krat en tas in de kast, koelkast en diepvriezer!
Snap je nu waarom ik ervan baal dat je bij onze AH je boodschapjes nog steeds niet online kunt doen?!

Dit schreef ik 2 jaar geleden. Inmiddels bestaat de service van AH bij ons wel.
Hoe vaak denk je dat ik er gebruik van heb gemaakt?

Nul keer!
Veel te omslachtig.
Ik blijf ze ouderwets zelf doen en ik blijf er uiteraard een hekel aan hebben en over zeuren 😉

Advertenties

4 gedachtes over “Boodschappen doen (vind ik NIET leuk)

  1. Heerlijk om te lezen. Ik ben inmiddels wel absolute fan van de online boodschappen dienst. Elk lijstje gaat bij mij via de appie app: de vaste lijstjes hierin zijn inmiddels onmisbaar bij mij!
    Bestellen om thuis te bezorgen of af te halen op pickup point is ook heel relaxt. Maar gebruik ik alleen als ik zelf echt geen tijd heb. Zelf uitzoeken is toch altijd nog het fijnst.
    Wat tijd bespaart is zeker een ‘bliep’ AH: zelf scannen. Boodschappen in je karretje meteen in de tas of krat en afrekenen bij de ‘paal’. Dus niet meer boodschappen in de kar, op de band, in de tas…

  2. Had in NL een bio-bezorger. En die mis ik zo erg! Ik krijg nog de nieuwsbrieven, met wat voor heerlijks er nu weer uit de regio komt, dus verser dan vers… Vond het zo makkelijk. Bestelde op het gemak alles daar en dan nog even langs de lidl voor de laatste dingetjes. Zo relaxed! Maar hier boodschappen doen valt ook wel mee. Okee, het is achterlijk duur en je moet vreselijk opletten dat je geen half rotte groenten meeneemt maar druk is het NOOIT! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s